In de spotlight: Jos en Karin Eikelenberg van De Kempenier Roermond

Om de omzetdaling van de videotheek te compenseren zijn ze gaan kijken naar een toevoeging binnen de videotheek. Hierdoor zijn Jos en Karin destijds in contact gekomen met Groothandel Zuid-Nederland om te kijken naar de mogelijkheden m.b.t. de verkoop van zoetwaren. Tevens kwamen zij in contact met een vertegenwoordiger van een tabaksfabrikant. Zodoende hadden ze naast de zoetwaren ook 2 rekjes met 10 merken rookwaren.

In 2005 kwam er een noodgedwongen verhuizing naar een ander pand, gelegen op de huidige locatie, Kempweg 56 te Roermond. Omdat hier veel meer ruimte ter beschikking was kon het rookwaren assortiment uitgebreid worden naar wel 70 merken!

Omdat de omzet van de videotheek maar bleef dalen en ook de zoetwaren niet het gewenste resultaat opleverde, is in 2010 besloten te stoppen met de videotheek. Jos en Karin zijn met een tabaksleverancier in zee gegaan en het gevolg was een verdere uitbreiding van het tabaksassortiment.

“Van 2 naar 5 meter rookwaren bleek goed aan te slaan, en de omzet bleef maar stijgen. Vervolgens hebben wij ons aangesloten bij LIMTACO. Hierbij behouden wij onze eigen identiteit en zelfstandigheid, dit was een vereiste voor ons.
Uiteindelijk hebben wij in december 2020 het besluit genomen 100% tabakszaak te worden, dit hopen we binnenkort te realiseren. Hierbij kunnen wij het achter deurtjes plaatsen van rookwaren voorkomen.

De samenwerking met FOOX | Zuid-Nederland ervaren wij als bijzonder goed! Mede door het persoonlijke contact, de verkoop ondersteuning en goede adviezen maakt dat wij succesvol kunnen ondernemen!”
In de spotlight: Jos en Karin Eikelenberg van De Kempenier Roermond

Bent u klant bij Jaap Breman?
Log dan in op jaapbreman.nl.