MVO

MVO

Bij duurzaam ondernemen zoekt FOOX naar het evenwicht tussen zakelijke prestaties, sociale- en milieuaspecten. Nieuwe ontwikkelingen laten zien dat ook voor het MKB het groene denken en de maatschappelijke verantwoordelijkheid steeds belangrijker wordt.

FOOX heeft een fijnmazige distributie met vracht- en bedrijfswagens. FOOX kan in één (energie-zuinige) stop vers-artikelen, diepvries artikelen en niet-gekoelde artikelen leveren! Bij de vervanging van het wagenpark kiest FOOX ervoor om uitsluitend vracht- en bestelwagens aan te schaffen die voldoen aan ECO-normeringen. Momenteel rijden er bij FOOX een groot aantal bestelwagens die voldoen aan deze ECO-normeringen. Een aantal vrachtauto’s heeft zelfs een EURO 6 normering. Ook de service- en storingsdienst auto’s bij FOOX zijn ECO-vriendelijk. Naast de investeringen in een milieuvriendelijk wagenpark investeert FOOX ook in ‘zuinig-rijden’ rijopleidingen voor haar chauffeurs.

FOOX werkt waar mogelijk met verzamelfacturen (*.pdf) om het aantal papieren facturen te reduceren. Daarnaast kan FOOX een breed assortiment producten aanbieden waardoor er voor haar afnemers minder leveranciers nodig zijn en dus ook minder facturen.

FOOX voelt een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid om ook voor de sociaal zwakkeren een mogelijkheden te creëren op de arbeidsmarkt. Bij  FOOX zijn jonggehandicapten (Wajong) en mensen met ‘een rugzakje’ werkzaam.

De verlichting bij FOOX vestigingen is vervangen door LED-verlichting én lichtsensors die de verlichting bedienen bij aanwezigheid. Verschillende panden van FOOX, waaronder FOOX | Bergsma Franeker, zijn opnieuw geïsoleerd en, in plaats van een grote industrieketel, uitgerust met slechts vier standaard HR-ketels, die gefaseerd, afhankelijk van de verwarmingsbehoefte, in werking treden (Cascade-systeem). FOOX vrieshuizen zijn uitgerust met een warmte-terugwinsysteem waarmee de vloer van het vrieshuis wordt verwarmd (essentieel bij vrieshuizen). Ook de vloerbedekking in de kantoren bestaat bij FOOX uit recyclede materialen.

De interne afvalstroom bij FOOX wordt gescheiden aangeboden bij afvalverwerkers. Bovendien zijn medewerkers als milieumonitoren aangesteld die dagelijks de afvalscheiding controleren. Alle wegwerppallets gaan bijvoorbeeld naar verschillende stichtingen en worden verwerkt tot producten die in kerstpakketten worden gebruikt, zoals kratjes, krukjes en kistjes. Overig houtafval wordt versnipperd en als brandhout hergebruikt. Zoveel als mogelijk hergebruikt FOOX verpakkingsmaterialen (karton) in plaats van nieuwe verpakkingsmaterialen. Voor opvulmaterialen gebruikt FOOX uitsluitend gerecyclede materialen.

FOOX Bos

FOOX vindt het belangrijk om te investeren in de natuur en inmiddels hebben wij ruim 120.000m2 bos aangeschaft in Nederland. In ons eigen ‘FOOX Bos’, waarmee we een deel van onze CO2-uitstoot compenseren, zorgen we actief voor bescherming van de natuur en het planten van bomen.

 

 

Bent u klant bij Jaap Breman?
Log dan in op jaapbreman.nl.