In de spotlight: Jelle en Daphne van Primera Noorderpoort in Drachten

Jelle Wesselius en Daphne Kroes runnen samen met veel plezier en gedrevenheid Primera Noorderpoort in Drachten. De prachtige, in 2020 compleet vernieuwde winkel van 140 m2 bevindt zich op Winkelcentrum Noorderpoort.

De taken zijn onderling goed verdeeld. Jelle richt zich op de inkoop en het reilen en zeilen van de winkel, Daphne heeft haar focus op de administratie, boekhouding, het personeelsbestand en de afdeling cadeauartikelen. Daarnaast werken zij ook mee in de winkel en vormen zij met drie personeelsleden een hecht team.

De winkelgeschiedenis gaat al veel verder terug in het naastgelegen kleinere pand. Bijna twintig jaar geleden begon Jelle daar een Gemakswinkel van 70 m2 onder de vlag van Vivant. Daphne is hier in 2014 bij ingestapt, de winkel werd een VOF en samen hebben ze toegewerkt naar waar ze vandaag de dag staan. Begin 2020 is de winkel, vanwege verbouwing van het Winkelcentrum, verhuisd naar een naastgelegen nieuw pand met verdubbeld winkeloppervlakte. Om deze reden, als onderdeel van de lange termijnvisie, zijn Jelle en Daphne in 2018 overgestapt naar de formule Primera.
De productgroepen cadeau artikelen, kantoorartikelen en boeken zijn in het nieuwe pand flink uitgebreid, zodat de winkel toekomstbestendig is. Met ruim 20 wenskaartenmolens en een mooie Hallmarkwand doen Jelle en Daphne het ook goed in wenskaarten, een fijne margemaker. 

Met FOOX hebben Jelle en Daphne al jarenlang een prettige samenwerking. “Met onze vertegenwoordiger Aldert hebben wij een goede band, hij laat zich regelmatig even horen of zien in de winkel en denkt graag met ons mee”.

“Tijdens de twee periodes van lockdown bleef FOOX ons ook leveren, hoe klein de bestellingen soms ook waren. Elkaar trouw blijven in goede en minder goede tijden, het heeft overeenkomsten met het huwelijk!” aldus Jelle, met een lach op zijn gezicht.

Wat Jelle en Daphne ook als zeer prettig ervaren is de mogelijkheid om Primera Private Label kantoorartikelen via FOOX per stuk mee te bestellen. Dit geldt ook voor het onlangs toegevoegde telecom assortiment. “Zo blijven wij niet met overtollige voorraad zitten en aangezien wij twee keer per week een bestelling bij FOOX Bergsma plaatsen, praktisch nooit met lege vakken”, vertelt Daphne. 

Jelle en Daphne vertrouwen erop dat deze prettige samenwerking, die al meer dan tien jaar duurt, nog vele jubileums gaat bereiken!
 
Bron : FOOX Groothandel
In de spotlight: Jelle en Daphne van Primera Noorderpoort in Drachten