In de spotlight: Gemakswinkel Pietje Meertens Chevremont

Sinds 1 maart 2022 zijn Verginia en Kevin Huijnen de nieuwe eigenaren van Gemakswinkel Pietje Meertens in Chevremont (Kerkrade). Een mooie uitgebreide gemakswinkel in het zuiden van het land.

Toen de welbekende Coronaperikelen begonnen, kwam Kevin plotseling thuis te zitten. Van nature is Kevin geen stilzitter, dus vrijwel meteen ging hij op zoek naar een nieuwe uitdaging.
Deze vond hij bij Cigo in Meerssen. Een mooie kleine gemakswinkel, aangesloten bij Convenience Concept. Al snel bleek dat kleine winkels erg kwetsbaar zijn in geval van ziekte en uitval. Je bent dan als ondernemer op jezelf aangewezen. Met die kennis is Kevin op zoek gegaan naar een bedrijf met meer mogelijkheden en met collega’s in dienst, zodat je niet hoeft te sluiten tijdens vakanties of ziekte.

Van diverse vertegenwoordigers hoorden Verginia en Kevin van Pietje Meertens in Kerkrade. Pietje Meertens was al meer dan een halve eeuw een begrip in de wijde omgeving. De eigenaren wilden graag met pensioen en zochten opvolgers.

Overname
Pietje Meertens was een goed gesorteerde tabakswinkel met een Chocolaterie en een uitgebreid assortiment aan frisdranken, zoetwaren, wenskaarten van Hallmark en uiteraard de spellen van de Nederlandse Loterij. Daarbij waren er 3 gemotiveerde medewerkers die al jaren in dienst waren. Verginia en Kevin konden het pand aankopen en gezien de toekomstvisie was dit een mooie kans op het juiste moment. Inmiddels werken zij met 6 collega’s om deze mooie winkel klaar te maken voor de toekomst.

Vending service 
Verginia en Kevin hebben heel veel steun aan het team van FOOX Venlo. Vooral Peggy, Huub en Rob helpen snel bij vragen of problemen. Het is fijn dat je bij iedereen van het FOOX team terecht kan, maar ook dat ze allemaal een eigen specialiteit hebben. Verginia en Kevin wilden namelijk nieuwe Vending Automaten voor buiten, aangezien 4 oude modellen aan vervanging toe waren. De specialist kwam meteen in actie en kwam uitgebreid voorlichten over de voors en tegens.

Bezorgen broodjes en maaltijden
In januari is er ook gestart met een bezorgconcept voor broodjes en maaltijden. FOOX kwam  hiervoor ook meteen in actie. Peggy is inmiddels meerdere langs geweest om samen proef te bakken, te adviseren over de invulling van het menu en oplossingen te geven voor bezorgen en leveringen.

Contact team FOOX Venlo
Met Huub Peters is het meeste contact. Hij adviseert over alle zaken die betrekking hebben op tabak, assortiment, nieuwe trends en producten.
Vooral nu de tabak uit de supermarkt verdwijnt, komen er natuurlijk veel zaken op Verginia en Kevin af. Zijn er extra leveringen nodig? Hoeveel voorraad moet er worden aangehouden? Waar moet de focus liggen in de komende jaren? Zijn er leveringen in het weekend nodig? Wat zijn de toekomstplannen en -verwachtingen?
Allemaal vragen die Verginia en Kevin bespreekbaar maken bij Huub. Hij adviseert en laat Verginia en Kevin ook eens op een andere manier naar het bedrijf kijken. De lijnen zijn kort en dat is prettig.
Als de FOOX binnendienst gebeld wordt, wordt meteen de telefoon opgenomen en er wordt meteen meegekeken of geschakeld naar iemand die meer weet van het betreffende onderwerp. Er komt altijd een antwoord en dat is echt heel fijn!

Assortiment
Het ondernemen wordt er op dit moment niet makkelijker op, want de kosten voor energie en personeel stijgen enorm.
De winkel heeft een groot assortiment met vastgestelde prijzen (tabak, loterijen en post). Hierdoor kunnen de prijzen en dus de marges niet zomaar gewijzigd worden. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er helemaal niets kan!

Verginia en Kevin zijn aangesloten bij de Kansspelclub. Ondernemers die toetreden bij de  kansspelclub worden opgeleid tot echte kansspel-specialisten en hebben een speciale winkel uitstraling en diverse extra activiteiten rondom kansspelen.

Ook is er gestart met een food bezorgconcept en een PostNL kantoor. Dit is inmiddels een groot succes. Nieuwe klanten weten de winkel te vinden en bestaande klanten vinden het fijn dat ze niet naar het centrum hoeven om hun pakket te verzenden of op te halen. De extra aanloop naar de winkel zorgt toch voor een stukje meer verkoop.

Vernieuwingen
Tevens worden er steeds vernieuwingen doorgevoerd in de winkel (zoals nieuwe koelingen, Vending Automaten) en in het assortiment (bv. Vapes en andere product opnames naar aanleiding van klantvraag). De vernieuwing van het cadeaukaartenconcept zorgde meteen voor een omzetstijging in deze productgroep. De markt wordt nauwgezet gevolgd. Stilstaan is achteruitgaan en dat gaat zeer zeker op in deze branche.

Verginia en Kevin wensen alle collega’s hele goede verkopen in 2023 toe en heel veel succes voor de komende tijd. Met een goede samenwerking tussen FOOX en Gemakswinkel Pietje Meertens gaan zij de toekomst vol vertrouwen tegemoet!
In de spotlight: Gemakswinkel Pietje Meertens Chevremont

Bent u klant bij Jaap Breman?
Log dan in op jaapbreman.nl.